Åttondelsfinaler i Fotbolls EM 2024

Här kan du läsa om alla åttondelsfinalerna i sommarens Fotbolls EM. Det är totalt 8 matcher som ska spelas och vi ger dig alla förutsättningar för matcherna. Vi listar de möjliga utgångarna för alla matcherna och ett speltips om vem som går vidare.

Åttondelsfinaler - Spelschema

Lördag 29 Juni
18:00 2A – 2B (Berlin) i SVT/SVT Play
21:00 1A – 2C (Dortmund) i TV4/TV4 Play

Söndag 30 Juni
18:00 1C – 3D/E/F (Gelsenkirchen) i SVT/SVT Play
21:00 1B – 3A/D/E/F (Köln) i TV4/TV4 Play

Måndag 1 Juli
18:00 2D – 2E (Düsseldorf) i TV4/TV4 Play
21:00 1F – 3A/B/C (Frankfurt) i TV4/TV4 Play

Tisdag 2 Juli
18:00 1E – 3A/B/C/D (München) i SVT/SVT Play
21:00 1D – 2F (Leipzig) i SVT/SVT Play

Åttondelsfinaler Fotbolls EM 2024

Åttondelsfinal 1 (Berlin) Lördag 29 juni kl 18:00 2A mot B

Här kommer tvåan i grupp A (Tyskland, Ungern, Skottland eller Schweiz) möta tvåan i grupp B (Spanien, Albanien, Kroatien, Italien) mötas.

Om vi får tippa så tror vi att en match mellan Schweiz - Italien är ett troligt scenario. I Grupp A är Tyskland favoriter och andrahand tror vi att Schweiz kan greja avancemang. Vi tror att Spanien kommer vinna gruppen och att Italien klarar sig vidare som 2a.

Trolig åttondelsfinal 1: Schweiz - Italien

Åttondelsfinal 2 (Dortmund): Lördag 29 juni 21:00 1A mot 2C

Här kommer ettan i grupp A (Tyskland, Ungern, Skottland eller Schweiz) möta tvåan i grupp C (England, Danmark, Slovenien, Serbien) mötas.

Om vi får tippa så tror vi att en match mellan Tyskland - Danmark är ett troligt scenario att spela åttondelsfinal 2. Tyskland är favoriter till att vinna grupp A och Danmark är tippade att bli tvåa i Grupp C.

Trolig åttondelsfinal 2: Tyskland - Danmark

Åttondelsfinal 3: (Gelsenkirchen) Söndag 30 juni 18:00 1C mot 3D/E/F

Här kommer ettan i grupp C (England, Danmark, Slovenien, Serbien) möta en trea i grupp D/E eller F (Frankrike, Österrike, Holland, Belgien, Rumänien, Slovakien, Portugal, Turkiet, Tjeckien, Ukraina, Polen, Georgien) mötas.

Denna matchen är en av de mest svårtippade, det som alla tror är att England kommer spela som ena motparten i denna åttondelsfinal. Det finns flera olika val vilka de får möta och det troliga grupptreorna enligt oddsen är Slovakien, Tjeckien eller Österrike. En trolig match kan alltså bli England - Österrike är ett möjligt scenario att spela åttondelsfinal 3. England är favoriter till att vinna grupp C och Österrike kan mycket väl bli trea i Grupp D.

Möjlig åttondelsfinal 3: England - Österrike

Åttondelsfinal 4: (Köln) Söndag 30 juni 21:00 1B mot 3A/D/E/F

Här kommer ettan i grupp B (Spanien, Albanien, Kroatien, Italien) möta en trea i grupp A/D/E eller F (Tyskland, Ungern, Skottland eller Schweiz, Frankrike, Österrike, Holland, Belgien, Rumänien, Slovakien, Portugal, Turkiet, Tjeckien Play off A,B,C) mötas.

Denna matchen är också en av de mest svårtippade, det som alla tror är att Spanien kommer spela som ena motparten i åttondelsfinal 4. En trolig match kan alltså bli Spanien - Tjeckien är ett möjligt scenario att spela åttondelsfinal 4. Spanien är favoriter till att vinna grupp B och Tjeckien kan mycket väl bli trea i Grupp F.

Möjlig åttondelsfinal 4: Spanien - Tjeckien

Åttondelsfinal 5: (Düsseldorf) Måndag 1 juli 18:00 2D mot 2E

Här kommer tvåan i grupp D (Frankrike, Österrike, Holland, Polen) möta tvåan i grupp E (Belgien, Rumänien, Slovakien) mötas.
Holland är trolig tvåa i Grupp D och får möta tvåan i Grupp E. Rumänien är en trolig tvåa i gruppen. En trolig match kan alltså bli Holland - Rumänien i åttondelsfinal 5. Holland kan knipa andraplatsen bakom Frankrike och Rumänien kan klara andra platsen i Grupp E:.

Möjlig åttondelsfinal 5: Holland - Rumänien

Åttondelsfinal 6: (Frankfurt) Måndag 1 Juli 21:00 1F mot 3A/B/C

Här kommer ettan i grupp F (Portugal, Turkiet, Tjeckien, Georgien) möta en trea i grupp A/B/ eller C (Tyskland, Ungern, Skottland, Schweiz, Spanien, Albanien, Kroatien, Italien, England, Danmark, Slovenien, Serbien) mötas.

En mycket oviss åttondelsfinal med en mängd olika scenarier. Vem kommer vinna grupp F? Det troliga är att det är Portugal som är starkast. Vem kommer trea i grupp A, B eller C. Ja det är bara att ta fram spåkulan och chansa på en match kan bli Portugal - Skottland är ett möjligt scenario att spela åttondelsfinal 6. Portugal är topptippade till att vinna EM och kan vinna sin grupp. Skottland är ett av lagen som kan knipa en tredje plats i sin grupp.

Möjlig åttondelsfinal 6: Portugal - Skottland

Åttondelsfinal 7: (München) Tisdag 2 juli 18:00 1E mot 3A/B/C/D

Här kommer ettan i grupp E (Belgien, Rumänien, Slovakien, Ukraina) möta en trea i grupp A/B/C eller D (Tyskland, Ungern, Skottland, Schweiz, Spanien, Albanien, Kroatien, Italien, England, Danmark, Slovenien, Serbien, Frankrike, Österrike, Holland) mötas.

Även detta är en mycket oviss åttondelsfinal med en mängd olika scenarier. Vem kommer vinna Grupp E? Favoriter är Belgien och det får vi nog tippa här. Men vem kommer trea i grupp A, B C eller D. Det kan bli en mängd olika lag som Belgien får möta. Slå tärningen och gissa och det kan bli Spanien - Serbien är ett möjligt scenario att spela åttondelsfinal 7. Spanien är toppseedade till att vinna EM och kan vinna gruppen. Serbien kan hamna trea i sin grupp och hamna här.

Möjlig åttondelsfinal 7: Belgien - Serbien

Åttondelsfinal 8: (Leipzig) Tisdag 2 juli 21:00 1D mot 2F

Här kommer ettan i grupp D (Frankrike) möta tvåan i grupp F (Portugal, Turkiet, Tjeckien) mötas.

Frankrike är trolig vinnare av Grupp D och får möta tvåan i Grupp F. Andraplatsen står mellan Turkiet och Tjeckien. En trolig match kan alltså bli Frankrike - Turkiet. Frankrike är favoriter att vinna sin grupp och får då möta ett Turkiet där man ska vara favoriter.

Möjlig åttondelsfinal 8: Frankrike - Turkiet

Bästa odds på Åttondelsfinalerna

Här hittar ni bästa odds från de svenska spelbolagen på samtliga åttondelsfinaler i fotbolls EM 2024

Livestream Åttondelsfinaler Fotbolls EM 2024

Matcherna sänds i TV4 och SVT och det betyder att livestream finns tillgänglig hos TV4play och SVT/Play som du ser i spelschemat ovan. TV4Play livestream kostar en slant men istället är den helt reklamfri. TV4Play sänder hälften av alla matcher i EM 2024 vilket gör att dessa går att se via livestream på telefon, surfplatta, Smart TV eller ex Apple TV. SVTPlay som sänder den andra hälften av åttondelsfinalerna är helt gratis.

FAQ - Vanliga frågor om Åttondelsfinaler EM 2024

Här hittar du vanliga frågor om alla åttondelsfinaler i EM 2024.

⚽ När spelas Åttondelsfinalerna i Fotbolls EM?
⚽ När spelar England i Åttondelsfinal i Fotbolls EM?
📝 Hur ser Englands laguppställning i åttondelsfinalen ut?

Top 3 Oddsbonusar EM 2024

Spelbolagen OddsBonus Ta bonus
Snabbare spelbolagSnabbare 2000 kr (100%)
Oms. krav: 8x til min odds 1,8
Ta bonus
Mer info
Bet365 spelbolagBet365 1500 kr (100%)
Min odds 1.5
Ta bonus
Mer info
Expekt spelbolagExpekt 1500 kr (gratis spel)
Min odds 1.80
Ta bonus
Mer info

Svenska spellicenser

Det är numera bara tillåtet att spela hos spelbolag med svenska spellicenser. De bookmakers vi rekommenderar har en svensk licens för sportspel. Väljer man ett spelbolag med svensk licens är dessutom alla vinster skattefria! På Spellicenssverige.se finns samtliga svenska spelbolag med licens.